De geschiedenis van Lutterman Tegels

Lutterman Tegels is een echt familiebedrijf waar inmiddels al, via vader op zoon, de derde generatie werkzaam is. In 2012 bestaat het bedrijf 65 jaar!

Nadat hij het vak had geleerd bij Kol’s Tegelhandel in Haarlem vond M.J. Lutterman het op 1 oktober 1947 tijd om op Texel voor zichzelf te beginnen. Omdat er in die tijd, na de oorlog, meer expansiemogelijkheden en werkzaamheden waren in Den Helder besloot hij om, samen met zijn gezin, de oversteek naar Den Helder te maken en werd het bedrijf verplaatst naar de van Spilbergenstraat. Ook hier was al snel te weinig ruimte en werd besloten tot nieuwbouw in de Cornelis Ditostraat. Een eigen showroom en magazijn op een prima locatie voor die tijd, dichtbij het centrum en het stadhuis. Tot 23 februari 1996 heeft het bedrijf vanaf deze locatie geopereerd.

Vanaf 23 februari 1996 is Lutterman Tegels te vinden aan de Industrieweg 12, in het Ravelijncenter. De laatste tegel aan het pand werd geplaatst door de oprichter van het bedrijf, M.J. Lutterman. Wij beschikken over een representatieve showroom (400 m2), dat onlangs is uitgebreid, op een locatie die goed bereikbaar is met voldoende parkeergelegenheid.

Wij zijn onze showroom aan het verbouwen!

Wij zijn onze showroom aan het verbouwen! Wij zijn begonnen met een interne verbouwing in onze showroom! Er komen toilet- en badkamer opstellingen,... Lees meer...

Nieuws

Wij zijn onze showroom aan het verbouwen! Wij zijn begonnen met een interne verbouwing in onze showroom! Er komen toilet- en badkamer... Lees meer...

Lutterman Tegels op Twitter

De vloer in het Chinese Bad van de Plons! is nu ook betegeld. Nog een paar dagen en dan kan het bad weer open! — bi… https://t.co/z97fZ6EB8H ... 8 dagen geleden.

Gisteren een heerlijk sinterklaasfeest voor de kinderen en kleinkinderen van team Lutterman Tegels. Allemaal blije… https://t.co/krzkuIsBdD ... 15 dagen geleden.